Ravensbos Prikbord

Welkom op het prikbord van Ravensbos. Dit is wat meer interactief dan het gastenboek. Je kunt hier vragen kwijt, opmerkingen en toezeggingen doen. Ook kun je reageren op het fotoarchief of suggesties doen voor de website, aankondigingen voor tentoonstellingen zoals in het Amerika museum, of gewoon even vertellen dat je een nieuwe wandelroute hebt gevonden in de omgeving van Valkenburg.

Ravensbos Prikbord
Start a New Topic 
Author
Comment
datum van ongeluk

Hallo beste lezer.
Ben via via op deze site gekomen. Reuze interessant.
Zal binnenkort ook mijn bijdrage leveren.
Heb al een tijd een vraag uit mijn Ravensbos tijd.
Heb destijds een ongeluk gehad bij Valkenburg. Bij dat ongeluk is Siem Smit overleden.
Weet iemand nog precies de datum?
Het was in 1970 in januari of februari?
Hoor het wel.
Groet
Henk

Re: datum van ongeluk

Bonjour Henk,

Het ongeluk waarbij Siem Smit om het leven kwam, gebeurde op 27 februari 1970. Ik heb nooit geweten dat jij erbij (betrokken) was. Wat ik nog wel weet, is dat het bericht van de dood van Siem op mij een verpletterende indruk heeft gemaakt. Jonge mensen gingen niet dood, wat een misvatting bleek. Ik zat in die tijd "op kamers" - zo noem ik dat verblijf daar maar - in Heerlen. Ik heb er destijds wat over geschreven in mijn bijdrage aan deze site. Vertel je er bij gelegenheid eens iets meer over?
Iets geheel anders wat ik mij herinner, is dat jij en ik op een zomerse dag samen, vanuit het zuiden naar huis, zijn gefietst. Ik naar Horst, waar jij bij ons thuis wat op krachten bent gekomen (dat was wel nodig na dat biertje onderweg), zodat jij jouw reis naar Heesch nadien alleen kon voortzetten. Héél dapper.

Met vriendelijke groet,

Frans

Re: Re: datum van ongeluk

Bonsoir Henk (en anderen),

Ik corrigeer mijn vorige bericht. Ik gaf de datum van publicatie van het ongeluk in het lokale weekblad. Het ongeluk zelf was op 19 februari 1970. Jo Brouns uit Hulsberg was zo vriendelijk me erop te wijzen.

Met vriendelijke groet,

Frans

Re: Re: Re: datum van ongeluk

Hoi Frans
Nu je het vertelt weet ik het weer van die fietstocht.
Over dat ongeluk met Siem kom ik zeker nog terug in mijn verhaal uit het verleden.
In ieder geval bedankt voor je reactie