Pemuda netwatch

Dari Editor1 : Assalamualaikum Laman ini boleh di anggap sebagai medan untuk mendapatkan jawapan dan kepastian . Di sini saya ingin menegaskan bahawa UMNO bukan sempurna dan tidak kebal dari melakukan kesilapan . Tiada apapun yang sempurna di dunia ini melainkan ALLAH. UMNO masih relevan untuk masyarakat Malaysia . Apa yang perlu bagi UMNO ialah teguran dan kritikan yang membina . Bersama kita bincangkannya .

Pemuda netwatch
Start a New Topic 
Author
Comment
No Subject

Sabda Rasullullah s.a.w,:
" janganlah kamu mencari-cari kesalahan orang lain , jangan mengintip -intip rahsia mereka , janganlah memutuskan perhubungan , jangan bermusuh-musuhan dan jadilah kamu sebagai hamba-hamba Allah yang bersaudara,"
Dan Ketahuilah bahawa tidak sempurna iman seseorang mukmin itu jika dia tidak mencintai saudara se-Islamnya seperti mana mencintai dirinya sendiri.
Abu Umamah meriwayatkan sebuah hadis ,katanya : Pada suatu ketika Rasullullah datang ke tempat kami , ketika itu kami sedang berbantah-bantahan , maka baginda pun murka lalu bersabda ,:
" Tinggalkanlah pertengakaran dan berbantah-bantahan ,sebab amat sedikit sekali kebaikannya . Hindarkanlah pertengkaran dan berbantah-bantahan ,sebab tidak seberapa manfaatnya , malah ia akan menarik kepada pemusuhan dan perselisihan antara sesama saudara,"
kalau Pas,adil dan masyarakat Islam tidak boleh mengikut hadis ini tak tahulah apa yang nak kamu semua ikut lagi.Mengucaplah .